Topluluk Destekli Tarım

Topluluk Destekli Tarım – TDT Modeli, insanların yiyeceklerini doğrudan yerel bir çiftçiden almasını sağlayan bir çiftçilik modelidir. Topluluk Destekli Tarımın en önemli özelliği çiftlikten ürün satın almak isteyen tüketicinin, çiftçinin ürünlerinden ön alımı yaparak, çiftçiye erken sezonluk sermayenin güvenliğini sağlamış olmasıdır.

Bir TDT Paylaşımı nedir ? Bir TDT Paylaşımı, tüketicinin peşin ödeme yaptığı ve direk çiflikten satın aldığı üründür. Bu paylaşım modelinde her hafta çiftlikten taze ürünler satın alınabilir veya kargolanabilir.

Bir TDT Üyesi nedir? Bir kişinin bir TDT Paylaşımı satın alma taahütünde çiftçi ile tüketici arasında bağ kurulmuş olur. Bu bağ tüketicilere en iyi kalitede, taze, besleyici ve özenle yetiştirilmiş yiyecek sağlamaktır. Bu karşılıklı bağlılık, bir TDT Hissesi satın alan kişinin sadece bir müşteriden daha fazlası olarak görülmesinin nedenidir. Tüketiciler satın alma ile çiftliğin bir parçası haline gelirler ve “Üye” olarak adlandırılırlar.

Büyükannem çiftçinin “payını” veya belirlenmiş bir gönderim periyodunda ise paylarının “kısımlarını” doğrudan çiftçiye öder (Örneğin: haftalık gönderilen yiyecekler).

Bu paylaşım, toplulukları destekleyen ve tüketici ile üretici arasında pozitif ve aktif ilişkiler kuran bir gıda sistemidir. Büyükannem ve bizim gibi küçük ölçekli çiftçilerin, ülkenin dört bir yanında büyük ölçekli komisyoncuların hakim olduğu bir ortamda, yerel mevsimlik yiyecekler yetiştirme ve sunmamıza olanak sağlar.

Toplum Destekli Tarım

Bir TDT üyesi olarak, yerel gıda sistemimizi canlandırma konusunda doğrudan bir rol oynayabilirsiniz. Bunun karşılığında sizlere mümkün olan en taze ürünü almanızı garanti ediyoruz.